WeerDinsdag 3 november

Het weerbericht voor dinsdag: stevige wind met ’s middags een bui

Beeld Sophia Twigt

Dinsdag begint op de meeste plaatsen wisselend bewolkt en droog. ’s Ochtends waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, maar in de middag neemt de wind in kracht toe. Vooral langs de noordwestkust kan korte tijd een stormachtige wind komen te staan, mogelijk met zware windstoten. Landinwaarts neemt de wind toe naar vrij krachtig. 

In de loop van de dag ontstaan ook steeds meer ­stapelwolken en vooral ’s middags valt verspreid een bui. De temperatuur komt op de meeste plaatsen rond 12 graden uit. Vanavond en vannacht wordt het uiteindelijk droog. De wind neemt sterk in kracht af en vooral landinwaarts kan het breed opklaren. In opklaringen daalt de temperatuur naar waarden rond 3 graden, elders is het minder koud.

Vanaf woensdag blijft het rustig, met slechts een zwakke tot matige wind. De middagtemperatuur ligt rond 12 graden en het blijft op de meeste plaatsen droog. De nachten zijn landinwaarts koud. Zeker op windluwe plaatsen kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt. Regionaal ontstaat dichte mist en een enkel fietsbruggetje kan glad worden. In de ochtenduren kan mist hardnekkig zijn. Daar waar overdag de zon schijnt, is het een graad of 12. In de mist is het een stuk kouder.

Meer over