Weerbericht8 januari 2019

Het weerbericht voor dinsdag: onstuimig met krachtige noordwestelijke wind

null Beeld null

Dinsdag is het met name in de kustprovincies en op de Wadden vrij ­onstuimig. Een lagedrukgebied bij Denemarken zorgt voor een krachtige noordwestelijke stroming over ons land. Met de noordwestelijke winden worden buien aangevoerd die af en toe pittig kunnen uitpakken. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en zijn er vaker felle ­opklaringen. Het waait stevig. Boven land is de wind vrij krachtig. Aan zee is de wind hard tot stormachtig en mogelijk komt het aan de noordzijde van de Waddeneilanden even tot stormkracht, 9 Bft. Ook komen er bij de buien zware windstoten voor van 90 tot 100 km/uur.

De zwaarste rukwinden verwachten we op de Wadden. Pas tegen de avond neemt de wind geleidelijk iets af. De temperatuur ligt tussen 7 en 8 graden.

Woensdag is het een stuk rustiger. De wind is dan verder afgenomen en op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het zuidwestelijk kustgebied valt misschien nog een bui. Verder zijn er zonnige ­perioden. In de avond en nacht klaart het sterk op en gaat de ­temperatuur flink ­onderuit. In vrijwel heel het land gaat het licht vriezen, alleen in de kustgebieden blijft de temperatuur iets boven nul.

Donderdag neemt geleidelijk de ­bewolking weer toe en later op de dag kan er wat lichte regen vallen. Het wordt 5 of 6 graden.

Meer over