WeerDinsdag 22 december

Het weerbericht voor dinsdag: bewolkt en regen

null Beeld

Dinsdag begint bewolkt met op veel plaatsen van tijd tot tijd regen. In de loop van de dag wordt het vanuit het noorden wat vaker droog, mogelijk dat in de noordelijke provincies de zon af en toe te zien zal zijn. In de zuidelijke helft van het land blijft het bewolkt met van tijd tot tijd regen of mot­regen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, al neemt in de noordelijke helft de wind gedurende de dag in kracht af. Het is zeer zacht met op veel plaatsen middagwaarden ruim in de dubbele cijfers. In de avond en nacht naar woensdag is het overal opnieuw bewolkt en valt weer enige tijd regen of motregen.

Ook woensdag overdag is het op de meeste plaatsen langere tijd nat. De temperatuur blijft zeer hoog en komt overdag uit op ­tussen 10 en plaatselijk 14 graden. De wind is wel minder nadrukkelijk aanwezig.

Pas in de loop van donderdag verlaten de meeste bewolking en regen ons land. Helemaal droog wordt het niet, want door een invallende noordwestenwind worden buien vanaf de Noordzee aangevoerd.

De temperatuur gaat een stuk naar beneden en komt ’s middags uit op zo’n 8 graden.

Tijdens Kerst vallen enkele buien bij maxima rond 6 graden.

Meer over