WEERBERICHTDinsdag 7 april

Het weerbericht voor dinsdag 7 april: zonnig en nog warmer

Een fietser langs de Amstel op een zonnige lentedag. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Een fietser langs de Amstel op een zonnige lentedag.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Op de weerkaart zien we een krachtig hogedrukgebied met de kern boven Denemarken. Het zorgt in grote delen van Europa voor rustig en vrij zonnig weer. Na een nacht waarin lokaal nevel of mist is ontstaan, schijnt op dinsdag de zon, met in de middag enkele stapelwolken. Met een zwakke tot matige oostenwind wordt warme lucht aangevoerd en stijgt het kwik in de middag naar 17 tot 21 graden. In de nacht naar woensdag is het helder en liggen de minima rond 8 graden. Lokaal kan nevel of een mistbank ontstaan.

Overdag is het vrij zonnig met in de middag enkele stapelwolken. Door de aanvoer van nog warmere lucht loopt de temperatuur verder op. ’s Middags wordt het 18 graden op de Wadden tot 23 in het zuidoosten. De wind komt uit het oosten en is meest zwak van kracht. Door de zwakke wind is er een grote kans dat in de middag een verfrissende zeewind opsteekt. In een brede kuststrook is het dan gevoelig frisser.

Vanaf donderdag schuiven vaker wolken voor de zon, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden en vrijdag wordt het lokaal zelfs 22 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. In de kustprovincies draait de wind later op de dag naar het westen, waardoor het daar frisser is.

Meer over