WeerDinsdag 6 oktober

Het weerbericht voor dinsdag 6 oktober: Veel buien

Dinsdag is het grotendeels bewolkt. Er vallen talrijke buien, de meeste in het westen van het land. Sommige buien kunnen pittig uitpakken, met veel regen in korte tijd. Ook onweer is niet uitgesloten. De zuidwestenwind is matig tot krachtig, windkracht 3 tot 6, en de temperatuur loopt op naar 14 of 15 graden. In buien is het een paar graden kouder met waarden rond 11 graden. In de avond en nacht naar woensdag houdt met name aan zee de buiigheid aan. Landinwaarts wordt het vaker droog, maar tot brede opklaringen komt het niet. De temperatuur daalt naar ongeveer 10 graden.

Woensdag begint met verspreid over het land buien. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de buiigheid af, ook breekt in de middag de zon steeds vaker door. De wind neemt geleidelijk in kracht af, maar veel warmer dan 14 graden wordt het niet. In de nacht naar donderdag trekken brede opklaringen over onze omgeving. De temperatuur daalt dan vooral landinwaarts tot onder 10 graden, mogelijk ontstaat her en der nevel of een mistbank.

Donderdag overdag neemt vanuit het zuidwesten snel de bewolking toe. In de middag valt op steeds meer plaatsen regen. Ook in de dagen daarna blijft het ronduit wisselvallig najaarsweer.

Meer over