Weerbericht3 december

Het weerbericht voor dinsdag 3 december: droge dagen met mistkansen

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het weer in Nederland is deze dagen onder invloed van een stevig hogedrukgebied dat van west naar oost over Europa trekt. Het betekent rustig en vrijwel droog weer met grote kans op mist.

Dinsdag is dat ook het geval. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan de dag mistig beginnen, met temperaturen rond het vriespunt. Elders zijn er wolkenvelden en opklaringen. Het wordt 5 tot 9 graden. De hoogste temperaturen zien we in de kustregio’s. Met name in Limburg en Brabant kan de mist hardnekkig zijn en komt de temperatuur mogelijk nog wat lager uit. De wind is zwak of matig en waait overwegend uit het zuidwesten.

Woensdag is er opnieuw kans op nevel en mist. In gebieden waar geen mist is, zijn er perioden met zon en is het vriendelijk weer. Het blijft droog en het wordt 4 tot 7 graden. In gebieden met hardnekkige mist wordt het amper 2 graden.

Donderdag verandert er aanvankelijk weinig: een dag met mistkansen.

Vanaf vrijdag zien we een duidelijke verandering. De bezem gaat dan door de atmosfeer. Vanuit het westen gaat het flink regenen en ook de wind neemt toe. De aangevoerde lucht wordt zachter. De vorst verdwijnt ’s nachts en overdag kan de temperatuur oplopen tot zo’n 9 graden. De wind waait uit de zuidwesthoek.