WEERBERICHTDinsdag 29 september

Het weerbericht voor dinsdag 29 september: minder nat

null Beeld

Dinsdag zijn de verschillen groot wat weerbeeld betreft. Een smalle zone met dikke bewolking en regen of motregen trekt langzaam oostwaarts. In de zuidwestelijke helft breekt in de loop van de dag de zon steeds vaker door en bij niet al te veel wind kan het in die regio zo’n 19 graden worden. In het oosten en noordoosten is het tot ver in de middag kil met temperaturen rond 13 graden, pas in de avonduren wordt ook daar 15 graden bereikt. De nacht naar woensdag verloopt wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Er blijft een matige wind waaien, waardoor het niet veel kouder wordt dan 11 graden.

Woensdagochtend zijn er perioden met zon. In de loop van de middag wordt vanuit het zuidwesten de bewolking dikker, maar er valt slechts een enkele bui. Bij een matige zuidenwind wordt het rond 17 graden.

Vanaf donderdag bepaalt een diepe depressie boven de Britse Eilanden en de Noordzee ons weer, in elk geval tot en met het weekend. Storingen met veel bewolking, regen en soms een stevige wind trekken over ons land, maar tussendoor zijn er ook rustige perioden met wat ruimte voor de zon. De middagtemperatuur gaat vanaf donderdag een fractie omlaag, de minima blijven juist aan de hoge kant met waarden rond 11 graden.

Meer over