weerberichtdinsdag 26 mei

Het weerbericht voor dinsdag 26 mei: voorlopig geen regen

Neerslag hoeven we de komende tijd niet te verwachten. Dat is slecht nieuws voor de natuur, want de droogte wordt op veel plaatsen steeds ernstiger. Een krachtig hogedrukgebied boven de Noordzee is verantwoordelijk voor het stabiele weerbeeld in ons land. De luchtdruk stijgt zelfs tot boven de 1035 hPa, een recordhoogte voor eind mei. De hoge luchtdruk betekent in dit geval ook veel zon.

Dinsdag is er weinig bewolking en de temperatuur loopt van noord naar zuid op naar zo’n 21 tot 25 graden. Alleen aan zee is het door de noordelijk wind een tikkeltje koeler. Ga je van de zon genieten, dan is het wel verstandig om de huid goed te beschermen. De zonkracht is in de middag sterk, en een onbeschermde huid kan vrij snel verbranden.

Woensdag is er met name in het noorden kans op wat meer wolkenvelden. Elders is het vrij zonnig en opnieuw warm. Donderdag en vrijdag draait de wind naar het noordoosten en wordt het overal weer zeer zonnig. 

Met al die zon deze lente is het niet verwonderlijk dat de meteorologische lente van 2020 (nu al) de zonnigste lente is geworden sinds de metingen. Op moment van schrijven zijn er gemiddeld in het land 713 uur zon geregistreerd en daar komen tot 1 juni nog heel wat uurtjes bij.

Meer over