Het Weer26 februari 2019

Het weerbericht voor dinsdag 26 februari: een voorproefje lente

Het centrum van het hogedruk­gebied dat al dagenlang voor prachtig weer zorgt, ligt dinsdag bijna pal boven Nederland. Op de barometer is een luchtdruk van 1035 hPa af te lezen. Het weerbeeld is overwegend zonnig en de temperatuur stijgt naar 12 of 13 graden op de Waddeneilanden en 15 tot 19 graden in de rest van het land. 

null Beeld null

De wind is zwak of ­matig, hooguit windkracht 3, en ­veranderlijk van richting. In de nacht naar woensdag daalt het kwik opnieuw naar waarden rond het vriespunt. Er vormt zich mogelijk wat nevel of een mistbank.

Woensdag overdag schijnt de zon weer volop en het wordt waarschijnlijk nog ietsje zachter. In de zuidelijke provincies kan het lokaal 20 graden worden; daarmee is de kans groot dat veel records worden gebroken.

Vanaf donderdag waait de wind uit het westen tot noordwesten; de lucht die wordt aan­gevoerd is vochtiger en minder zacht. De middagtemperatuur daalt naar 10 graden; tegelijk zijn de ­nachten minder koud met minima rond 3 graden. Er verschijnt veel meer ­bewolking en er kan soms wat regen vallen, op donderdag vooral in het zuiden.

Vrijdag lijkt droog te verlopen, met iets vaker zon.

Zaterdag valt er ­mogelijk wat regen, zondag trekt er een actievere ­storing vanuit het westen over het land.

Meer over