Weerberichtdinsdag 25 februari

Het weerbericht voor dinsdag 25 februari: aanvankelijk droog en zonnig

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dinsdag begint op de meeste plaatsen droog. De zon laat zich van tijd tot tijd zien en de temperatuur loopt op naar ongeveer 8 graden. Daarbij waait boven land een matige tot krachtige wind, aan zee gaat het er enige tijd hard aan toe, met kans op zware windstoten. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking en daarmee kans op buien toe.

Vooral in de avond en nacht naar woensdag is het flink buiig. Tijdens langdurige neerslag valt plaatselijk ook winterse neerslag. De temperatuur daalt naar iets boven nul en het blijft stevig doorwaaien.

Woensdagochtend blijven verspreid buien vallen, ’s ochtends ook nog met kans op winterse neerslag. In de loop van de dag neemt de buiigheid geleidelijk af en breekt ook de zon vaker door. Met maximaal 6 graden is het iets kouder, wel is er minder wind dan in de dagen daarvoor.

Donderdag wordt het weer bepaald door een lagedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan over het westen van Europa oostwaarts trekt. De exacte koers van dit lagedrukgebied is nog onzeker, wat grote gevolgen heeft voor het te verwachten weerbeeld op deze dag. Trekt het lagedrukgebied over Noord-Frankrijk dan is het bij ons wisselend bewolkt met verspreid kans op een bui. Trekt het lagedrukgebied over ons land dan wordt het een bewolkte, natte en winderige dag.

Meer over