WeerDinsdag 24 maart

Het weerbericht voor dinsdag 24 maart: vrij zonnig en droog

null Beeld BSR Agency
Beeld BSR Agency

Een krachtig hogedrukgebied zorgt in een groot deel van Europa voor droog en vrij zonnig weer. Voorlopig komt hier weinig verandering in, doordat een hogedrukgebied boven de Baltische Staten voor anker is gegaan.

Dinsdag schijnt op veel plaatsen de zon, maar in het noorden trekken enkele sluierwolken over die de zon soms kunnen hinderen. Het wordt ’s middags 9 tot 11 graden bij een matige tot langs de kust vrij krachtige zuidoostenwind. In de avond en nacht is het helder en bijna overal gaat het enkele graden vriezen. Het is raadzaam om vorstgevoelige planten tijdelijk naar binnen te halen. Woensdag is er opnieuw veel ruimte voor de zon en slechts af en toe drijven sluierwolken over. Het kwik stijgt in de middag naar 9 tot 11 graden en op een beschutte plaats in de lentezon is het goed toeven.

Donderdag staat nog in het teken van veel zon met enkele sluierwolken. Er staat een matige oostenwind en het wordt ongeveer 10 graden.

Vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe en gaat de zon vaker schuil achter de wolken. Het blijft droog met maxima rond 10 graden. De wind draait naar het noorden en is zwak of matig van kracht. Door de bewolking worden de nachten minder koud en liggen de minima meestal boven het vriespunt.

Meer over