WEERBERICHTDinsdag 19 mei

Het weerbericht voor dinsdag 19 mei: Prachtig lenteweer

Een hogedrukgebied bepaalt de komende dagen ons weer. Het systeem ligt nu boven Frankrijk en trekt deze week via de Noordzee naar het oosten van Europa. Na een nacht met brede opklaringen wordt het dinsdag prachtig lenteweer.

De dag begint vrij zonnig, maar soms trekken een paar sluierwolken over het land. In de middag vormen zich enkele stapelwolken en met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het op veel plaatsen 20 tot 23 graden. Langs de kust en op de Wadden is het door de aanlandige wind een stuk koeler.

Vanaf woensdag wordt met een oostenwind droge en warme lucht vanaf het continent aangevoerd. Het wordt woensdag in het zuiden al op enkele plaatsen zomers warm, met maxima tot 25 graden. In de rest van het land stijgt het kwik naar 19 tot 23 graden en is het vrij zonnig. ’s Middags steekt langs de kust een zeewind op, waardoor het daar flink afkoelt. 

Donderdag draait de wind meer naar het zuidoosten en wordt het in een groot deel van het land zomers warm. Het wordt 24 graden in het noorden tot lokaal 28 graden in het zuiden van het land. Op de Waddeneilanden is het frisser. In de namiddag en avond kan een enkele bui tot ontwikkeling komen. 

Het warme weer houdt vrijdag aan, maar de kans op buien wordt een stuk groter.

Meer over