WEERBERICHTDinsdag 16 juni

Het weerbericht voor dinsdag 16 juni: wisselvallig zomerweer

Dinsdag houdt het wisselvallige zomerweer aan. De storing die afgelopen weekend voor extreme regenval heeft gezorgd in het oosten van het land ligt ook vandaag nog over het noordoosten. De storing is wel een stuk minder actief, waardoor de neerslaghoeveelheden in het oosten en noordoosten niet extreem zullen zijn. In het zuiden van het land is de lucht wat onstabieler. Zeker in de loop van de dag kunnen vooral ten zuiden van de grote rivieren enkele pittige buien ontstaan, mogelijk met onweer en weer veel regen in korte tijd. Voor de buien uit wordt het nog 22 tot 24 graden, in het noorden en oosten blijft de temperatuur wat lager.

Van het wisselvallige zomerweer zijn we voorlopig nog niet af, want ook woensdag houdt de tweedeling stand. Opnieuw valt in het noorden soms buiige regen, in het zuiden kunnen pittige buien vallen met kans op onweer en veel regen. De temperatuur is met 19 tot 23 graden vergelijkbaar met de voorgaande dagen.

Vanaf donderdag komen we geleidelijk in een andere luchtsoort terecht. Het noorden blijft dan nog gevoelig voor buien, in het zuiden is het weer wat vaker droog.

Vrijdag verandert er nog niet veel, mogelijk dat in het weekend een uitloper van een hogedrukgebied ons weer bepaalt.

Meer over