WEERBERICHTDinsdag 13 oktober

Het weerbericht voor dinsdag 13 oktober: grotendeels droog, op veel plaatsen bewolkt

Dinsdag is het op veel plaatsen bewolkt in ons land, alleen in het noordoosten schijnt de zon ook van tijd tot tijd. Aanvankelijk valt vooral in het westen en zuidwesten af en toe lichte regen of motregen, in het noordoosten kan mist voorkomen. Uiteindelijk wordt het nagenoeg droog, alleen in Zeeland duurt het tot laat in de middag voor het ook daar droog wordt. De temperatuur komt uit op waarden rond 13 graden en er waait een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind. 

Woensdag zijn de rollen omgedraaid. De zon is dan het vaakst in het zuidwesten te zien, in de loop van de dag neemt in het noordoosten de bewolking toe. Waarschijnlijk blijft het overal droog, maar door de koude noordoostenwind blijft het kwik steken op 11 of 12 graden. 

Donderdag kan in het uiterste zuidoosten van het land nog wat lichte regen of motregen vallen, in het noordwesten is een lokale bui mogelijk. Aan de wind en temperatuur verandert niet. 

Vrijdag en in het weekend zorgt een hogedrukgebied ten noorden van ons land voor grotendeels droog weer met zonnige momenten. De koude noordoostenwind blijft aanhouden, dus ook het weekend verloopt aan de koude kant met maxima rond 11 graden. 

Mogelijk steekt na het weekend een zuidenwind op, waardoor het kwik oploopt.

Meer over