Het weerZaterdag 16 februari

Het weerbericht van zaterdag 16 februari: Veel zon en koude nachten

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

De komende dagen wordt het weer op veel plaatsen in Europa nog bepaald door een krachtig hogedrukgebied boven de Alpen. Alleen op de Britse Eilanden, in Scandinavië, Spanje en Portugal trekken soms enkele storingen met bewolking en neerslag over. In ons land blijft het droog en schijnt de zon vooral in het weekeinde vaak. Met veel zonneschijn stijgt de temperatuur op zaterdag naar 10 graden op de Waddeneilanden tot 15 in Limburg. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Later op de zaterdag zijn er in de kustprovincies wel meer wolkenvelden te zien.

In de nacht naar zondag is het vooral in het noorden mogelijk bewolkt, in het midden en oosten kunnen mistbanken ontstaan. Onder de bewolking koelt het af naar 4 tot 6 graden. Tijdens flinke opklaringen daalt het kwik ’s nachts tot rond het vriespunt.

Zondag verandert niet veel. De zon schijnt vaak tussen de wolkensluiers door. Het temperatuurverschil tussen de vroege ochtend en middag is opnieuw vrij groot. Plaatselijk kan het ruim 15 graden schelen, zondagmiddag wordt het in Limburg lokaal 16 graden.

Ook op maandag profiteren we nog van het hogedrukgebied en ligt de middagtemperatuur bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag gaat de zon vaak schuil achter de bewolking en valt er mogelijk wat regen.

Meer over