Het weerWoensdag 18 juli

Het weerbericht van woensdag: zon met enkele stapelwolken - prima vakantieweer

Drukte op het strand van Scheveningen.Beeld ANP

Het droge en warme zomerweer van deze maand is te danken aan een hogedrukgebied in onze omgeving. De wind waaide meestal vanaf de Noordzee en daardoor was de lucht minder benauwd.

Vandaag ligt het centrum van het hogedrukgebied in de omgeving van ons land. De wind houdt het dan ook rustig. Alleen langs de stranden waait vanmiddag een zwakke westelijke wind.

De dag begint met veel zon. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, de kans op een bui is erg klein. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van 23 graden in het noordwesten van het land tot 26 verder landinwaarts. Vanavond lossen de stapelwolken op. Het klaart breed op en vannacht komen mogelijk enkele mistbanken voor. Het minimum ligt tussen de 12 en 17 graden.

Donderdag en vrijdag verandert er niet veel. Wel wordt het landinwaarts in de middag iets warmer dan vandaag, de maximumtemperatuur gaat omhoog naar 27 tot 29 graden. In de kustprovincies wordt het 25 graden. Kortom: tot en met vrijdag is het prima zomerweer voor de vakantieganger in Nederland.

Zaterdag is het tijdelijk minder warm en vaker bewolkt. Lokaal kan er een bui vallen.

Meer over