WeerWoensdag 16 september

Het weerbericht van woensdag: prima nazomerweer

Een koufront trekt in de loop van woensdag van noord naar zuid over ons land, waardoor de ­tropische warmte die gisteren nog recordwaarden heeft opgeleverd, verdwijnt.

Het frontensysteem brengt woensdag wolkenpartijen, een straffe wind en beduidend minder warme lucht; regen wordt niet of nauwelijks verwacht. Voor het koufront uit schijnt de zon vooral in het zuiden van het land geregeld en warmt het op naar 21 tot 28 graden. Achter het front wakkert de wind aan en stroomt minder warme lucht over ons land.

Donderdag ligt het hele land in een andere luchtsoort; het wordt maximaal 21 graden. Door een straffe oostenwind is het voelbaar fris. Toch is het weerbeeld met veel zon vriendelijk want een hogedrukgebied bouwt op boven de Noordzee, bovendien blijft het droog.

Vrijdag en in het weekend blijft het fraai weer. De tropische warmte blijft weg, maar het is nog prima nazomerweer. De wind neemt iets in kracht af. Wel is het in de nacht en vroege ochtend met het kwik tussen 8 en 12 graden vrij koud.In de middag warmt het daarentegen op naar 19 tot 24 graden en is het in de septemberzon fraai terrasjesweer.

Meer over