Het weerWoensdag 6 februari

Het weerbericht van woensdag 6 februari: een vorstvrije, wisselvallige periode

null Beeld null

De weermodellen zijn vrij eensgezind, de komende tijd blijft de vorst uit ons land. Doordat een stevige westelijke stroming milde en vochtige lucht (met soms enkele storingen) over ons land voert, is het wisselvallig. Vorig jaar was februari de koudste maand van de winter. Dit jaar laat de tweede maand van het jaar nog weinig kou toe. Normaal wordt het overdag 6 graden, de komende periode ligt het kwik 1 tot 5 graden boven deze waarde.

Woensdag lopen de maxima uiteen van 5 graden in Groningen tot 8 in Limburg. Het is de hele dag bewolkt en het regent of motregent van tijd tot tijd. Alleen in het zuidoosten van het land begint de dag overwegend droog, maar ook daar gaat het in de loop van de middag regenen.

Donderdag is het wisselend bewolkt en vooral in de ochtend en avond komen enkele buien voor. ’s Middags is het vaker droog met nu en dan zon, bij maxima van 8 of 9 graden. 

Vanaf vrijdag gaat het stevig waaien. Langs de kust wordt een harde tot stormachtige westelijke wind verwacht, windkracht 7 of 8. Het blijft goeddeels grijs en regenachtig. 

In het weekend wisselen zon, wolken en enkele stevige buien elkaar snel af. Met middagtemperaturen van 9 tot 11 graden is het uitermate zacht.

Meer over