Weerbericht27 maart

Het weerbericht van woensdag 27 maart: rustig lenteweer met vrij zachte temperaturen

Iemand geniet van de zon op het Museumplein in Amsterdam. Beeld ANP
Iemand geniet van de zon op het Museumplein in Amsterdam.Beeld ANP

Het begin van maart is erg nat geweest. Op veel plaatsen is 50 procent meer neerslag dan normaal opgevangen in de regenmeter. Daarmee behoort maart van 2019 bij de tien natste maartmaanden. In Voorschoten, Woensdrecht, Lauwersoog en op Terschelling is het zelfs de natste maart sinds het begin van de metingen. De laatste dagen van de maand wordt er amper neerslag verwacht.

Woensdag begint op sommige plaatsen met mist of nevel. In de loop van de ochtend lost die op en komt de zon soms tevoorschijn. Later op de dag schijnt de zon aan zee zelfs flink. Met maxima van 11 tot 13 graden is het vrij zacht bij een matige noordwestenwind.

Donderdag en vrijdag ligt het centrum van een hogedrukgebied boven Nederland, daardoor waait het amper. In de ochtend kan het in sommige regio’s opnieuw eerst mistig zijn. Geleidelijk verdwijnt de mist en komt vooral vlak langs de kust de zon van tijd tot tijd tevoorschijn. Landinwaarts is er een mix van wolkenvelden en zonneschijn, waarbij de wolken lang boven een en dezelfde plaats blijven hangen. Het blijft veelal droog.

Vrijdag breekt in het gehele land de zon vaker door en wordt het 14 tot 16 graden. In het weekeinde trekt de wind aan en neemt de kans op regen toe. Zondag is het iets frisser.

Meer over