WeerberichtWoensdag 2 december

Het weerbericht van woensdag 2 december: grijs

null Beeld

Voorlopig wordt het weer ­bepaald door lagedrukgebieden en storingen. Daardoor is het erg wisselvallig. Woensdag is de lucht tamelijk vochtig. Wolken en nevel blijven lange tijd hangen vanwege een gebrek aan wind. In sommige regio’s kan het nu en dan licht (mot)regenen, maar de hoeveelheden zijn vandaag beperkt. De zon is meestal afwezig, alleen zeer plaatselijk komt mogelijk een kortstondige opklaring voor. Met een graad of 6 ligt de middagtemperatuur rond de normale waarde voor begin december.

Donderdag verandert er niet veel aan de temperatuur, maar door een aantrekkende zuidoostenwind is het voor het gevoel erg fris. Daarbij schuift in de loop van de dag vanuit het westen een groot gebied met regen en motregen over het land. De meeste nattigheid valt in het westen, in de oostelijke regio’s blijft het vooral in de ochtend droog.

Ook vrijdag waait het behoorlijk en is het weerbeeld overwegend ­bewolkt. Her en der komt een bui voor, net als donderdag vooral in de westelijke provincies. In het weekeinde blijft het onbestendig, maar is er iets meer ruimte voor de zon. De temperatuur gaat zowel in de nacht als overdag omlaag. De kans op vorst is groot, vooral in het oosten van Nederland.

Meer over