Weerberichtwoensdag 10 juni

Het weerbericht van woensdag 10 juni: stijgende temperaturen met hier en daar wat regen

Wilfred Janssen
null Beeld

Het is woensdagochtend op de meeste plaatsen wisselend ­bewolkt. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig. Door de kracht van de zon kan de temperatuur vanmiddag oplopen naar een graad of 17 in het noorden van het land en 19 verder land­inwaarts.

Een depressie trekt naar de Golf van Biskaje en wij krijgen te maken met een randstoring hiervan. In de loop van de middag neemt vanuit het oosten de bewolking toe en ’s avonds kan hier wat regen uit vallen.

Veel is het niet, want donderdagochtend is het op de meeste plaatsen weer droog. De bewolking is in de ochtend nog wel te zien, maar die lost in de loop van de middag op. Donderdag ligt de middag­temperatuur rond de 20 graden. De wind draait in de loop van de dag naar het oosten.

Vrijdag wordt dan ook veel warme lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen naar 24 tot 27 graden. Een uitloper van de depressie ten westen van Frankrijk kan voor een onweersbui in het zuidwesten van het land zorgen.

Zaterdag is het wederom zomers warm, maar de uitloper van de ­depressie heeft zich dan verder uit­gebreid, waardoor op grotere schaal onweer mogelijk is.

Meer over