weerberichtvrijdag 27 september

Het weerbericht van vrijdag 27 september: herfst in aantocht

Verkleurde bossen tijdens de herfst gezien vanuit de lucht.Beeld ANP

Vrijdag is het wisselend bewolkt, vooral in het binnenland is de zon nu en dan te zien. Verspreid vallen wel buien, vooral in het noordwesten kunnen die soms pittig uitpakken met onweer en windstoten. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en de temperatuur loopt op naar ongeveer 18 graden. In de avond en nacht naar zaterdag vallen vooral aan zee buien. Ook die zijn mogelijk pittig, met kans op onweer en zware windstoten.

Zaterdag is er sprake van een tweedeling. In het noorden zijn meer wolkenvelden aanwezig en is de kans op een bui groter. In het zuiden is het vaker droog met meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt opnieuw op naar zo’n 18 graden en er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind, aan zee soms hard. Zondag krijgen we te maken met een lagedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan. Vlak voor de Britse Eilanden wordt dit lagedrukgebied opgenomen in een groter weersysteem, waardoor het zich kan ontwikkelen tot een stormdepressie.

Zondag is het bewolkt en valt regionaal veel regen. Vooral in de tweede helft van de dag kan de wind naar het noordwesten draaien en flink in kracht toenemen. Mogelijk komt het zelfs tot de eerste herfststorm van dit jaar.

Meer over