WeerVrijdag 20 maart

Het weerbericht van vrijdag 20 maart: grijs maar in het weekend zon

null Beeld ANP
Beeld ANP

Ook in een relatief klein land ­kunnen de verschillen in het weer groot zijn. In het midden van het land was het gisteren ­bewolkt met soms wat gemiezer, terwijl het zuidoosten en noorden genoten van behoorlijk wat zon. Vrijdag staat overal in het teken van grijs weer. Verspreid over het land valt er wat lichte regen of mot­regen. Er waait een zwakke tot ­matige noordoostenwind en het wordt ’s middags 7 tot 9 graden. In de nacht naar zaterdag klaart het breed op en daalt de temperatuur in het binnenland tot rond het vriespunt.

Het weekend staat in het teken van droog en zonnig weer. Met een matige en langs de kust vrij krachtige oostenwind wordt frisse lucht aangevoerd. In de middag wordt het maximaal 9 graden, maar door de stevige wind voelt het buiten veel frisser aan. De nachten zijn koud en vooral in het binnenland kan het tot lichte vorst komen. Een winterjas en handschoenen zullen ’s ochtends zeker geen overbodige luxe zijn.

Na het weekend lijkt het droge en zonnige weer een vervolg te krijgen. Aan de temperatuur verandert niet veel; deze komt veelal uit op 8 of 9 graden. In de nacht en vroege ochtend blijft het koud, met op veel plaatsen lichte vorst. De wind draait geleidelijk naar het zuidoosten en neemt iets in kracht af.

Lennert Eijke

Meer over