WeerVrijdag 10 juli

Het weerbericht van vrijdag 10 juli: geleidelijk meer zon

null Beeld

Het is uiterst wisselvallig in ­Nederland en door het passeren van de restanten van de restanten van tropische storm Edouard wordt het vrijdag geen ­zomers weer. In de ochtend valt met name in het noorden regen, elders vallen een paar buien. Verder valt de wind op, want langs de kust staat een krachtige tot mogelijk harde noord- tot noordwestenwind. In de middag neemt de wind in kracht af en wordt het vanuit het westen droog met meer ruimte voor de zon. Helemaal droog blijft het niet, want plaatselijk kan een bui tot ontwikkeling komen. Het kwik stijgt naar 16 tot 18 graden.

Een hogedruk­gebied boven de Britse eilanden krijgt meer invloed en dat laat zich zien in het weekend. Op een paar buien na wordt het ­zaterdag al een stuk vriendelijker en de zon schijnt geregeld.

Zondag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft het overal droog. Doordat de wind uit noordelijke richtingen blijft waaien blijft het koel. Het wordt ’s middags 17 tot maximaal 20 graden.

Na het weekend bereikt zachtere lucht Nederland. De temperatuur loopt hierdoor verder op en ’s middags wordt het 20 tot 23 graden. Er is flink wat ruimte voor de zon, maar mogelijk vallen dinsdag een paar stevige buien.

Meer over