WeerberichtVrijdag 1 februari

Het weerbericht van vrijdag 1 februari: voorlopig nog winters

Tot en met het weekend bepaalt een omvangrijk lagedrukgebied boven het westen van Europa het weer. Dit lagedrukgebied stuurt storingen van zuid naar noord over ons land. 

Een strooiwagen wordt bevoorraad met zout bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland.Beeld Marcel van den Bergh

Vrijdagochtend ligt een storing boven het noorden van het land. Vooral in de noordelijke provincies sneeuwt het licht. In het zuiden en midden van het land is er vanwege sneeuw grote kans op gladheid in de ochtendspits. Maar in de loop van de ochtend klaart het vanuit het zuiden op. Vanmiddag breekt hier en daar de zon even door en dooit het: het wordt 1 tot 4 graden. De wind waait matig uit het oosten. 

Ook in het weekend is het nog winters. In de nacht en vroege ochtend vriest het licht en is er opnieuw kans op gladheid door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. De sneeuw smelt in sommige regio’s overdag weg. 

Zaterdag blijft het op veel plaatsen zo goed als droog, alleen in de kustgebieden en in het oosten en zuidoosten valt enige tijd winterse neerslag. Op zondag komen verspreid over het hele land enkele winterse buien voor. Na het weekend blijft het licht wisselvallig winterweer met in de nacht lichte vorst en overdag maximaal 6 graden.

Meer over