WEERMAANDAG 30 MAART

Het weerbericht van maandag 30 maart: maartse buien

Beeld ANP

Maandag begint op veel plaatsen koud met temperaturen beneden het vriespunt. Vanuit het noorden neemt al snel de bewolking en de kans op buien toe. In de ochtend zijn dit typisch maartse buien met kans op winterse neerslag. Het zuiden houdt het ’s ochtends nog vrijwel droog, maar ook daar vallen in de middag buien. Pas in de avond wordt het vanuit het noorden droog. Er waait een matige noordenwind en de temperatuur loopt op naar 7 of 8 graden. In de nacht naar dinsdag klaart het op. De wind valt weg, daardoor koelt het af naar -1 tot plaatselijk -5 graden.

Dinsdagochtend is het koud, maar door het zonnige weer loopt de temperatuur snel op naar waarden rond 8 graden. Er is weinig wind, waardoor het voor het gevoel buiten best aangenaam is.

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk minder koud. Er is vaker bewolking, alleen in opklaringen vriest het nog licht. Overdag valt vooral in het noorden een enkele bui. Met maximaal 8 graden blijft het aan de koude kant.

Donderdag gaat ook de temperatuur omhoog. Op veel plaatsen wordt het 9 graden, lokaal iets warmer. Vrijdag zien we weer dubbele cijfers op de thermometer, mogelijk wordt het komend weekend weer lenteachtig.

Meer over