Weerberichtmaandag 29 april

Het weerbericht van maandag 29 april: een mix van wolkenvelden en zon

Velden met narcissen in bloei. Beeld ANP
Velden met narcissen in bloei.Beeld ANP

Voor wie meivakantie viert in eigen land, ziet het er deze week soms best aardig uit. Het blijft meestentijds droog en de temperatuur is veelal hoger dan afgelopen weekend. Het weerbeeld is op de meeste dagen onder invloed van een hogedrukgebied.

Maandag begint vrijwel windstil en droog. In de ochtenduren kan plaatselijk mist voorkomen en is het koud met lokaal vorst aan de grond. Verder zien we een mix van wolkenvelden en zon. In het noorden en oosten raakt het in de loop van de maandag geheel bewolkt en is er kans op motregen. Met veel bewolking wordt het in het noorden niet warmer dan 12 graden, terwijl het kwik in het zuiden van het land naar 15 of 16 graden stijgt.

Dinsdag blijft het overal droog. De zon komt geregeld tevoorschijn, daardoor kan het ook in het noordoosten 16 graden worden. De wind waait op dinsdag zwak tot matig uit het noorden.

Woensdag houdt de wind het ook nog vrij rustig. De kans op een bui is vrij klein en met 15 tot 17 graden in de middag is het aangenaam lenteweer.

Donderdag en vrijdag steekt er een frisse noordwestenwind op. Het wordt licht onbestendig met kans op enkele buien. Tussen de buien door is soms ruimte voor de zon, maar met maximaal 15 graden is het koel.

Meer over