WeerberichtMaandag 25 maart

Het weerbericht van maandag 25 maart: koele lentedagen op komst

Wandelaars in het natuurgebied De Strabrechte Heide. Beeld ANP
Wandelaars in het natuurgebied De Strabrechte Heide.Beeld ANP

Vanuit het noordwesten stroomt maandag koele en onstabiele lucht over ons land. De wolkenluchten wisselen in rap tempo. Dat komt door een krachtige noordwestenwind. Langs de kust staat windkracht 6 of 7. Op veel plaatsen komen vrij makkelijk buien tot ontwikkeling.

In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel is bij buien kans op korrelhagel en onweer. In de zuidwestelijke helft van het land ontstaan beduidend minder buien, blijft het vaker droog en is meer ruimte voor de zon. Met een middagtemperatuur van 10 graden is het aan de frisse kant.

Later op de maandag komt de atmosfeer overal tot rust. De noordwestenwind neemt af naar windkracht 3 of 4. Ook verdwijnen de buien en soms klaart het breed op. De bewolking neemt echter in de nacht naar dinsdag toe. Met veel wolken in de nachtelijke uren koelt het niet verder af dan 3 tot 5 graden.

Dinsdag zien we veel grijze luchten met op enkele plaatsen een beetje regen. Het blijft grotendeels droog. De zon komt dinsdagmiddag hier en daar tevoorschijn. Met een matige noordelijke wind en hooguit 10 graden is het opnieuw vrij koel voor eind maart. Vanaf woensdag gaat de middagtemperatuur omhoog.

Meer over