Weerbericht21 januari 2019

Het weerbericht van maandag 21 januari: vrieskou en wolkenvelden, maar het blijft vrijwel overal droog

Maandag blijft het vrijwel overal droog, dinsdag is een laag sneeuw van 1 tot plaatselijk 5 cm mogelijk.Beeld ANP/Siese Veenstra

Deze week blijft de temperatuur aan de lage kant voor eind januari. ­Vanmiddag stijgt het kwik in de kustprovincies naar plus 4 graden, in het oosten van het land wordt het hooguit 2 graden. Wolkenvelden ­bepalen vooral in de noordelijke ­delen van het land het weerbeeld. Het blijft vrijwel overal droog. In het zuiden is er eerst veel ruimte voor de zon. In de loop van de dag schuiven ook in de zuidelijke regio’s wolken voor de zon. De wind is zwak tot matig.

Vanavond en vannacht blijft het droog, velden middelbare en hoge wolken trekken voorbij. Landinwaarts ligt het minimum rond 3 graden onder nul. Vlak aan zee koelt het af tot rond of net iets onder het vriespunt.

Dinsdag trekt een zwakke storing van west naar oost over het land. In het zuidwesten valt in de eerste ochtenduren neerslag. Daarbij is een laag sneeuw van 1 tot plaatselijk 5 cm mogelijk. De storing bereikt het midden van het land rond het einde van de ochtend. In het oosten gaat het dinsdagmiddag sneeuwen. De temperatuur ligt dan slechts een paar graden boven het vriespunt. Woensdag en donderdag is er lokaal ook kans op winterse neerslag, de hoeveelheden zijn echter gering. Het blijft koud voor de tijd van het jaar met in de nacht 1 tot 5 graden vorst en overdag hooguit 3 graden boven nul.

Meer over