WeerberichtMaandag 2 november

Het weerbericht van maandag 2 november: zeer zachte maandag

null Beeld
Beeld

Maandagochtend is het vooral bewolkt. Tot de middag valt af en toe regen en waait het ook stevig. Boven land waait een vrij krachtige zuidwester, aan zee kan het soms stormachtig waaien met zware windstoten. Koud is het allerminst, want het kwik loopt op naar 17 tot plaatselijk zelfs 20 graden. Dat zijn voor november zeer hoge temperaturen, en voor 2 november ­regionaal goed voor records, waarschijnlijk ook in De Bilt. In de middag trekt een smalle zone met stevige regenval oostwaarts over Nederland. Erachter klaart het op, neemt de wind af en wordt het een paar graden kouder; een weersverandering is ingezet.

Vanaf dinsdag zijn overdag de temperaturen normaal voor deze tijd van het jaar, een graad of 12. Dinsdagmiddag valt verspreid nog een bui, in de dagen daarna is het nagenoeg droog.

Een hogedrukgebied neemt plaats en zorgt in de tweede helft van de week voor weinig wind. In de koudere lucht levert dat lage minima op, regionaal is kans op vorst. ’s Nachts kan mist ontstaan die ’s ochtends door de zwakke zon moeizaam oplost. Mocht dat gebeuren, dan pakken de maxima een flink stuk lager uit. Dat is in deze tijd van het jaar iets om rekening mee te houden.

Meer over