Het weer2 maart 2020

Het weerbericht van maandag 2 maart: nog steeds wisselvallig

null Beeld ANP
Beeld ANP

Voor de meteorologen is op 1 maart de lente begonnen. Het is wel nog een tijdje wachten op voorjaarachtige taferelen met zon en hoge temperaturen. De bijzonder natte, zachte en vaak onstuimige perioden van februari krijgen echter geen vervolg. Toch verloopt de eerste maandag van maart met een vrijwel gesloten wolkendek en van tijd tot tijd regen. Het wordt maximaal 8 graden, dat is gebruikelijk voor begin maart. De wind waait eerst matig tot vrij krachtig uit het zuiden, windkracht 3 tot 5 aan zee. Als de wind later op de dag naar het noordwesten draait, knapt het vanuit het westen op. In de avonduren komen alleen nog in het oosten van het land enkele buien voor.

Dinsdagochtend schijnt vooral landinwaarts de zon geregeld, in de kuststreken ontstaan enkele buien. In de middag zijn in het hele land naast zon en wolken buien mogelijk. In de vroege ochtend is het koud met het kwik landinwaarts dicht bij het vriespunt. De temperatuur stijgt in de middag opnieuw naar een graad of 8, daarbij waait een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Woensdag en de dagen daarna blijft het weerbeeld licht onbestendig met een afwisseling van zon, wolken en een enkele bui. In de nacht en vroege ochtend is het koud met kans op een graadje vorst, overdag wordt het maximaal 9 graden.

Meer over