Weerbericht16 december

Het weerbericht van maandag 16 december: maandagmiddag regen, dinsdag zeer zacht

null Beeld ANP
Beeld ANP

Maandag begint op veel plaatsen met zon en sluierwolken. In het noordwesten van het land is de bewolking dikker en kan er wel een bui vallen. Gedurende de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Uiteindelijk valt op steeds meer plaatsen enige tijd lichte regen of motregen. Er waait een meest matige zuidenwind en het wordt 8 of 9 graden. In de avond en nacht naar dinsdag trekt de lichte regen noordwaarts weg. Vanuit het zuiden klaart het af en toe op, maar afkoelen doet het nauwelijks met minima tussen 6 en 8 graden.

Dinsdag verloopt een groot deel van de dag droog. De zon schijnt van tijd tot tijd en veel wind is er niet. De temperatuur loopt flink op. In de zeer zachte lucht kan het 12 tot plaatselijk 15 graden worden. In de namiddag en avond neemt de bewolking toe en valt er opnieuw regen. In de nacht naar woensdag trekt de regen weer weg. Het klaart op en de temperatuur daalt naar waarden rond 4 graden.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt. Het blijft waarschijnlijk zo goed als overal droog en koud is het zeker niet met maxima rond 8 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Donderdag draait de wind en neemt de kans op regen weer toe. Opnieuw gaat het kwik richting 10 graden.

Meer over