Het weerberichtMaandag 15 april

Het weerbericht van maandag 15 april: begin van een warme week

null Beeld anp
Beeld anp

Maandag begint op veel plaatsen met wolkenvelden, in het zuiden is er gelijk al wat vaker zon. Plaatselijk ligt het kwik eerst nog dicht bij het vriespunt, maar in de loop van de dag loopt de temperatuur overal flink op. Met 14 tot lokaal 18 graden is het een stuk warmer dan de afgelopen dagen. Daarbij schijnt vooral vanmiddag de zon, het blijft ook droog. Door de matige oostenwind voelt het wel iets kouder aan, uit de wind zal het in de zon gewoon warm zijn.

Dinsdag is er op veel plaatsen veel ruimte voor de zon. In de zuidelijke helft ontstaan in de loop van de dag stapelwolken, mogelijk valt in het uiterste zuiden of zuidoosten een ­enkele bui. Het wordt opnieuw 14 tot 18 graden met daarbij een matige oostenwind. Woensdag zorgt een lagedrukgebiedje boven België voor wat meer bewolking in grote delen van ons land. Vooral in de zuidelijke helft is er later op de dag kans op een bui, mogelijk met onweer. Het kwik doet een klein stapje terug met maximale waarden tussen 13 en 17 graden.

Donderdag bereikt uiteindelijk zeer zachte lucht ons land. De temperatuur loopt op naar 17 tot regionaal ruim 20 graden.

Vrijdag en zaterdag komt daar waarschijnlijk nog een schep ­bovenop. Op veel plaatsen wordt het ruim 20 graden, alleen op de Wadden is het wat koeler.

Meer over