WeerberichtMaandag 10 december

Het weerbericht van maandag 10 december: wisselvallig, maar zonnig

Veel regenbogen verwacht met het zonnige, wisselvallige weer.Beeld ANP

De atmosfeer is maandag onstabiel, dat wil zeggen dat er gemakkelijk buien ontstaan. De buien brengen vaak regen, maar doordat de lucht afkomstig is van de Noordpool is hagel ook mogelijk. Tussen de buien door zijn er felle opklaringen. De combinatie van zon en buien levert op sommige plaatsen mooie plaatjes op met een regenboog.

Door de laagstaande zon verandert het natte wegdek na een bui soms in een spiegelend oppervlak en dat is hinderlijk voor de automobilist. In de loop van de dag verdwijnen de buien en klaart het in het hele land op. Ook neemt de wind in kracht af. Met weinig wind en bewolking koelt het in de nacht naar dinsdag landinwaarts af naar 2 of 3 graden.

Dinsdag tot en met vrijdag verkeert het weer onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië. Op de meeste plaatsen blijft het droog, met een mix van zon en wolken. De wind houdt het vrij rustig. De temperatuur gaat geleidelijk omlaag: dinsdag wordt het nog 8graden, woensdag hooguit 5graden, donderdag en vrijdag blijft het kwik steken bij 2 of 3 graden.

Vanaf woensdag vriest het in het binnenland in de nacht en vroege ochtend licht. In het weekend wordt de koude lucht verdreven.

Meer over