WeerDonderdag 15 oktober

Het weerbericht van donderdag: weinig regen

null Beeld

De eerste helft van oktober is op sommige plaatsen in Nederland bijzonder nat verlopen. Zo is in het noordwestelijk deel van het land al bijna de maandsom neerslag van oktober gevallen, ruim 75 mm. Op het weerstation Berkhout in Noord-Holland en op het vliegveld Lelystad waren de eerste tien dagen van oktober recordnat met respectievelijk 105 en 70 mm regen.

In de tweede helft van oktober kan het land opdrogen, want de regenkans is op veel dagen vrij klein. Het weerbeeld wordt tot en met het weekend bepaald door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Hier wordt er door de hoge luchtdruk weinig regen verwacht, alleen kan donderdag in het uiterste noordwesten en op zondag in het hele land een bui voorkomen. Verder blijft het droog. De zon schijnt geregeld tussen de wolken door.

Ondanks de zon wordt het met moeite 12 graden. Een ­matige tot vrij krachtige noord­oostenwind maakt het donderdag voor het gevoel koud.

Vrijdag en in het weekend staat er weinig wind. Toch blijft het fris voor half oktober. In de nacht en vroege ochtend ligt het kwik landinwaarts tussen 3 en 5 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur zowel ’s nachts als overdag ­omhoog.

Meer over