WeerberichtDonderdag 25 april

Het weerbericht van donderdag 25 april: Het wordt frisser

Woensdag was het in sommige regio’s in ons land in de middag nog zomers warm, met het kwik rond de 25 graden. Geleidelijk komt er een einde aan de warme periode.

Fietser over de dijk langs het IJsselmeer. Beeld ANP XTRA
Fietser over de dijk langs het IJsselmeer.Beeld ANP XTRA

In het oosten en noordoosten van het land is het donderdagmiddag met 20 of 21 graden nog vrij aangenaam. In het westen wordt het maximaal 17 graden. De zon schijnt eerst van tijd tot tijd tussen de middelbare en hoge wolkensluiers door. In de loop van de dag gaat de zon vaker schuil achter de bewolking en neemt vanuit het zuiden de kans op een regenbui toe. De buien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over ons land. Daarbij waait een matige zuidenwind, windkracht 3 tot 5.

Vrijdag staat er een matige zuidwestenwind. Verspreid over de dag komt een enkele bui voor. Het blijft echter vaker droog. Met in de middag maximaal 15 graden op de Wadden en 17 graden verder landinwaarts is het minder warm.

In het laatste weekend van april wordt het hooguit 14 graden. Een stevige westelijke wind maakt het op Koningsdag voor het gevoel frisser. Bovendien trekt de kern van een lagedrukgebied over ons land; daardoor zijn er op zaterdag overwegend veel wolken en vallen er enkele buien.

Op zondag is het wisselend bewolkt en soms ook nat. Het wordt in de middag met moeite 12 of 13 graden.

Meer over