weerberichtdonderdag 23 juli

Het weerbericht van donderdag 23 juli: strijd tussen zon en wolken

Het is momenteel rustig weer in Nederland, wat we te danken hebben aan een hogedrukgebied dat over onze omgeving ligt. Met een zuidwestenwind wordt vochtige maar vrij warme lucht aangevoerd, en dat merken we donderdag.

Na een frisse nacht en een lokale mistbank begint de dag vrij zonnig. Al snel verschijnen wolken en een groot deel van de dag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden van het land kan een bui vallen. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe en in de avond kan hieruit wat regen vallen. Het wordt 21 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden van het land. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Een lagedrukgebied boven Scandinavië bepaalt het weer op vrijdag. Een regengebied bereikt in de vroege ochtend het westen van het land; naarmate dit verder oostwaarts trekt, krijgt het meer een buiig karakter. Daarachter wordt het droog en breekt vaker de zon door. Het wordt 19 tot 21 graden.

Het weekend verloopt wisselvallig met zaterdag vanuit het westen buiige regen, zondag gevolgd door buien en flink wat wind. De temperatuur ligt zaterdagmiddag tussen 20 en 24 graden; zondag is het frisser.

Meer over