WeerDonderdag 2 januari

Het weerbericht van donderdag 2 januari: mist en wolken

Molen bij Kinderdijk, Zuid-Holland.  Beeld ANP
Molen bij Kinderdijk, Zuid-Holland.Beeld ANP

Donderdag verloopt rustig. In het binnenland kan de dag wel mistig beginnen bij temperaturen onder nul. Aanwezige mist lost op en vanuit het westen neemt op steeds meer plaatsen de bewolking toe. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden. Daarbij waait een meest matige wind uit het zuiden. In de avond en nacht naar vrijdag is het bewolkt. In de loop van de nacht valt vanuit het noordwesten af en toe regen. De temperatuur daalt nauwelijks, de ­minima komen uit op ongeveer 6 graden.

Vrijdag blijft het overdag bewolkt, met van tijd tot tijd regen. Bij een stevige zuidwestenwind is het ­ronduit zacht met maxima van 9 of 10 graden.

Ook zaterdag kan er af en toe nog regen vallen. Op de meeste plaatsen is het wel grotendeels droog met vooral in de middag ruimte voor de zon. Met 7 of 8 graden is het wel minder zacht.

Zondag zorgt een hogedrukgebied voor stabiel weer met perioden met zon. De dag begint mogelijk wel fris met kans op mist.

Na het weekend blijft het zacht. Het is bewolkt en de kans op regen neemt toe. Mogelijk dat het halverwege volgende week ook onstuimig weer kan worden als lagedrukgebieden over de Noordzee trekken.

Meer over