WeerDinsdag 5 mei

Het weerbericht van dinsdag 5 mei: de lente keert terug

null Beeld Sophia Twigt
Beeld Sophia Twigt

De regen van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de natuur op veel plaatsen even op adem kon komen. De komende tijd valt er even geen regen, sterker nog: de lente keert volledig terug in Nederland. De luchtdruk is de komende dagen hoog, doordat een ­hogedrukgebied zich heeft gevestigd boven de Britse Eilanden en de Noordzee. De zon schijnt op Bevrijdingsdag volop, alleen in het noorden drijven in de ochtend eerst nog enkele wolkenvelden over. Met een matige noordoostenwind wordt het 13 graden op de Wadden tot lokaal 17 graden in het zuiden van het land.

Het zonnige en droge weer houdt woensdag aan, met in de middag vorming van vriendelijke stapelwolken. Het wordt iets warmer. In het binnenland kan het 15 tot 20 graden worden, op de Waddeneilanden blijft het iets frisser.

Na woensdag zorgt een krachtig hogedrukgebied boven de Noordzee voor aanhoudend rustig en vrij zonnig weer. De wind draait naar het oosten en daarmee wordt warmere lucht vanaf het continent aangevoerd. De maxima liggen ’s middags veelal boven de 20 graden, op de Wadden is het frisser.

Vanaf zondag draait de wind naar het noorden en worden buien vanaf de Noordzee aangevoerd. Het wordt maximaal 13 graden.

Meer over