Weerbericht13 mei

Het weerbericht van dinsdag 14 mei: groot deel van deze week droog

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het centrum van een krachtig hogedrukgebied ligt maandag en dinsdag boven de Noordzee en trekt in de tweede helft van de week langzaam naar Scandinavië. Voorlopig is de barometerstand vrij hoog in ons land, aan het begin van de week 1030 hectopascal. Dat betekent in de praktijk dat een groot deel van deze week droog blijft. Door een noordelijke wind is het in de eerste dagen van de week wel vrij fris, vooral in de nacht en vroege ­ochtend met landinwaarts mogelijk een graadje vorst aan de grond.

Maandag- en dinsdagmiddag wordt het 15 of 16 graden. Daarbij schijnt de zon vaak en zijn er slechts enkele wolkenvelden aan de hemel te zien.

Vanaf woensdag komt de wind vanaf het land en stijgt de temperatuur tot enkele graden boven de gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar.

In het weekend kan het op een sommige plaatsen 20 graden worden. Het wordt in de tweede helft van de week niet alleen warmer maar de lucht bevat ook meer vocht, daardoor ontstaan er meer wolken en is er minder ruimte voor de zon. Pas in het weekend is de invloed van het hogedrukgebied verdwenen en kan er een enkele bui in ons land ontstaan.

Meer over