WeerberichtMaandag 3 september

Het weerbericht maandag: wolken en buien

null Beeld Joost van den Broek .
Beeld Joost van den Broek .

Na een weekend met volop zon, gaat vanaf vandaag het roer om. Wolken krijgen de overhand en de zon breekt slechts af en toe door. De wolken zijn talrijk, maar ze hangen vrij hoog. Vaak zullen ze een wit tot lichtgrijs uiterlijk hebben. In combinatie met de zonnige momenten verwachten we een vriendelijk weerbeeld. Soms wordt de lucht wel donker. Een wolk is dan uitgegroeid tot een buienwolk en dus zal het even regenen.

De buien trekken vandaag van oost naar west en lossen tijdens die reis al voor een deel op. In het oosten is de kans op een bui daardoor groter dan in het westen. Het wordt ook warmer langs de oostgrens, 23 of 24 graden, terwijl het westen op 21 of 22 graden uitkomt. Vanwege het beetje extra warmte kan in het noordoosten een enkele bui samengaan met onweer.

Morgen heeft het hele land te maken met veel wolken en buien. Soms is het een korte bui, maar er zullen ook perioden zijn dat het langer nat is. De zon breekt ook af en toe door. Een afwisselend weerbeeld dus met maxima van 21 tot 25 graden, met de hoogste waarden in het noordoosten en oosten.

Ook woensdag hebben we nog met deze storing te maken. Vanaf donderdag wordt het koeler. De storing ligt dan boven Duitsland, waardoor koelere lucht vanaf de Noordzee ­Nederland bereikt.

Meer over