Het WeerBroeierig

Het weer: zomerse en broeierige week

Mensen genieten van het mooie weer op het strand van Scheveningen Beeld ANP
Mensen genieten van het mooie weer op het strand van ScheveningenBeeld ANP

Het blijft de komende dagen nog erg warm. De keerzijde is dat de kans op onweer behoorlijk groot is. Later in de week gaat het kwik misschien iets omlaag, maar zomers blijft het.

Maandag wordt het in het oosten van het land 30 graden. Met een oostelijke wind komt het kwik ook op de stranden hoog uit, met 25 tot 28 graden in het westen van ons land. Later kan een zeewindje verkoeling brengen. Er is daarbij veel zon, maar er komen ook wolken voor. In de loop van de dag neemt de kans op een stevige onweersbui toe. Daarbij kan hagel voorkomen, is kans op windstoten en valt soms in korte tijd veel regen.

De kans op buien is dinsdag nog groter en ook dan is het broeierig warm. Na een zeer zachte nacht, met minima van 18 graden, wordt het overdag 25 tot 31 graden. Alleen in het noordwesten zorgt wind van zee misschien voor iets lagere maxima.

Voor woensdag en donderdag geldt min of meer het zelfde, al wordt de kans op 30 graden of meer kleiner. Het blijft zomers, met soms zon, maar elke dag ook kans op een regen- of onweersbui. Pas richting het weekeinde neemt de kans op buien iets af. Mogelijk gaat het kwik wat omlaag, maar in het binnenland wordt het vaak nog makkelijk 25 graden.

Meer over