Het weer: zeer warme week in aantocht

Tot nu toe is april vrij zacht geweest. Het maandgemiddelde ligt op het moment op 10,9 graden. Dat is ongeveer anderhalve graad warmer dan gewoonlijk en deze week krijgen we nog meer warmte. 

Mensen genieten van het mooie weer op het strand van Scheveningen.Beeld ANP

Normaal ligt de middagtemperatuur rond de 13 graden, maar vandaag wordt het 14 tot 17 graden. Wel is er eerst veel bewolking en valt er lokaal mogelijk een enkele bui. Op veel plaatsen blijft het echter de hele dag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit westelijke richting. In de loop van de dag breekt vanuit het westen geregeld de zon door.

Vanavond is het vrijwel on­bewolkt en droog. In de nacht en vroege ochtend koelt het onder een heldere hemel af naar 5 tot 7 graden. 

Morgen schijnt vaak de zon. De temperatuur stijgt ’s middags naar 18 tot 20 graden. Met het oplopen van de temperatuur ontstaan land­inwaarts enkele stapelwolken, maar daaruit valt geen regen. 

In de tweede helft van de week is het met maxima van 21 tot plaatselijk 25 graden zeer warm voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het oosten, waardoor het ook op de stranden warm kan worden. In de nacht en vroege ochtend is het wel koel met temperaturen tussen de 5 en 10 graden. Verder krijgt de zon alle ruimte en blijft het tot en met zaterdag droog.

Meer over