Het weer: zaterdagmiddag voor eerst dit jaar rond 15 graden

Hoe snel het weer kan veranderen, maken we deze tijd aan den lijve mee. Een week geleden stonden veel mensen op natuurijs. Dit weekeinde is al het natuurijs verdwenen en wordt het bijzonder zacht.

Selfie in de lentezon in De Keukenhof. Beeld anp
Selfie in de lentezon in De Keukenhof.Beeld anp

Zaterdagmiddag wordt het voor het eerst dit jaar rond 15 graden. In het zuiden van het land kunnen we op de thermometer zelfs 16 of 17 graden aflezen.

Het voelt wel aan als lente, maar het ziet er minder fraai uit. Een gebied met regen trekt zaterdagochtend namelijk via het noorden van het land weg. Op veel plaatsen blijft het overdag een tijd droog. Hier en daar kan wel een enkele bui ontstaan. Ook is het flink bewolkt, slechts nu en dan is de zon te zien. In de avond valt er plaatselijk regen of motregen. In het zuiden van het land wordt het eerst nat, het noorden krijgt later vanavond een bui. De wind is zwak tot matig vanuit het zuiden.

Zondag blijft het wolkendek vaak geheel gesloten en overdag regent het van tijd tot tijd. Er wordt 5 tot 10 mm regen verwacht. Waar de meeste regen valt, hangt af van de koers van een storing. Volgens veel weermodellen trekt deze storing over het westen en zuidwesten van het land.

De temperatuur komt op zondagmiddag iets lager uit dan zaterdag, maar met maxima van 10 tot 15 graden is het nog steeds zacht voor de tijd van het jaar.

Meer over