Het weer: zachte lucht wint terrein, het wordt een stuk milder dan de afgelopen dagen

Zachte lucht wint donderdag geleidelijk terrein. In het zuiden van het land is het met een middagtemperatuur van 8 of 9 graden een stuk milder dan de afgelopen dagen.

Zachtere lucht dan we normaal gewend zijn rond deze tijd van het jaar. Beeld anp
Zachtere lucht dan we normaal gewend zijn rond deze tijd van het jaar.Beeld anp

Wel is de aangevoerde lucht vrij vochtig. De dag begint met veel bewolking en af en toe neerslag. In het oosten van het land is het eerst nog vrij koud. Daardoor is er in de vroege ochtenduren kans op (natte) sneeuw en wordt het vanmiddag maximaal 4 graden in Groningen.

In de loop van de dag knapt het vanuit het westen op. In het oosten blijft het langer bewolkt en valt er vanavond plaatselijk wat lichte regen of motregen. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar west en neemt in kracht af.

Vrijdag en in het weekend ligt de temperatuur in het hele land overdag aan de hoge kant voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het in de middag 5 of 6 graden, maar de komende dagen liggen de maxima tussen de 7 en 9 graden. In de nacht en vroege ochtend is het wel koud; de temperatuur ligt rond of net iets onder het vriespunt. De wind komt vaak uit het zuidwesten en is meest matig, rond windkracht 3.

Vrijdag en zaterdag blijft het op de meeste plaatsen de hele dag droog en schijnt de zon geregeld. Alleen zondag en maandag is het bewolkt en soms regenachtig.

Meer over