Het weer: zacht met eind van de middag regen

Het zachte weer van de afgelopen dagen is na vandaag voorbij. Er stroomt morgen koude lucht het land binnen en we krijgen het laatste staartje van de winter op bezoek. Vandaag merken we daarvan nog weinig.

Het regenpak mag weer mee in de fietstassen.Beeld anp

De dag begint droog, met vooral in het noordoosten zon, maar al snel neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe, en aan het eind van de ochtend begint het te regenen.

De regen trekt in de loop van de dag verder over het land, maar in het noordoosten blijft het droog. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig. De temperatuur komt vanmiddag uit op een graad of 10.

Morgen blijft de storing met bewolking en zo nu en dan regen boven het land liggen. De wind draait naar het oosten en brengt koude lucht met zich mee. De middagtemperaturen liggen tussen 2 graden in het noorden en 8 in het zuiden. In het noorden kan de regen in de loop van de middag overgaan in (natte) sneeuw, later is dit ook in het midden van het land mogelijk.

In de nacht naar zaterdag vriest het in het hele land 3 tot 5 graden. In het noorden is het dan inmiddels droog, maar in het zuiden kan het licht sneeuwen.

Zaterdag klaart het geleidelijk op en het blijft de rest van het weekend droog en ook vrij zonnig. Wel voelt het met maxima net boven nul en een stevige oostenwind ijzig koud.

Meer over