Het weer: vrij sombere week

Het weerbeeld is in deze eerste novemberweek vrij somber.

Vandaag begint de dag weer met nevel en (dichte) mist op talrijke plaatsen. Beeld anp
Vandaag begint de dag weer met nevel en (dichte) mist op talrijke plaatsen.Beeld anp

De maand oktober is voorbij, die afwisselend verliep met redelijk wat dagen waarop het bewolkt was en nevelig of mistig. Ook waren er flink wat zonnige dagen. De temperatuur lag vaak dicht bij normaal. Tijdens een koudere periode, halverwege de maand, viel in de Limburgse heuvels wat natte sneeuw.

Het weerbeeld is in deze eerste novemberweek vrij somber. Vandaag begint de dag weer met nevel en (dichte) mist op talrijke plaatsen, al zijn er in de middag vaak wel zonnige momenten. Vooral in het noorden blijft het her en der nog lang grijs. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 of 3. Het wordt daarbij 12 tot 15 graden. Komende nacht is het wisselend bewolkt en de temperatuur zakt naar 8 tot 4 graden. Dinsdag overdag is de zon er wat vaker bij dan vandaag, door de aanvoer van iets drogere lucht. Het maximum ligt met 12 tot 16 graden rond of iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Woensdag en donderdag heeft bewolking vaak de overhand en kan later ook wat lichte regen vallen. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en wordt later meestal matig, kracht 3 of 4. De middagtemperatuur komt weer iets hoger uit, rond 15 graden. Door de bewolking verlopen de nachten verder tamelijk zacht, met minima tussen 7 en 10 graden.

undefined

Meer over