Het weer: vrij koud en lokaal kans op gladheid

De afgelopen dagen was het vrij koud voor de tijd van het jaar. Vandaag is het ook nog kil.

Uitgesneeuwde mist op de bomen in Bergen.Beeld anp

In de eerste uren van deze zaterdag vriest het op veel plaatsen licht en daardoor is er lokaal kans op gladheid. Ook komt in sommige regio's plaatselijk mist voor. Die mist kan lange tijd blijven hangen.

In het oosten stijgt de temperatuur met moeite tot iets boven het vriespunt. In het westen wordt het vanmiddag 5 graden. De wind houdt het vandaag rustig en draait langzaam naar het zuidwesten. De zon blijft vaak achter de wolken; alleen in het westen breekt hij mogelijk even door. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker, waarna er later vanmiddag en vanavond een gebied met neerslag vanuit het noordwesten het land binnen trekt. In het noordwesten is dat regen, in het zuidoosten en oosten eerst natte sneeuw.

Morgen stroomt met een matige westen- tot noordwestenwind minder koude lucht over ons land uit. Het is vaak bewolkt en het regent van tijd tot tijd. Met 4 tot 9 graden in de middag is het minder koud dan vandaag.

Volgende week wint de zachte lucht verder terrein. Het wordt 's middags 7 tot 9 graden en in de nacht en vroege ochtend koelt het niet verder af dan tot 5 graden. Wel is het vrij wisselvallig met elke dag enkele buien.

Meer over