WeerberichtDonderdag 28 april

Het weer: volop zomer

Beeld ANP

Een hogedrukgebied boven de Noordzee vormt de komende tijd een ‘blokkade’ in de atmosfeer. ­–Anders gezegd: het mooiweer­systeem verandert voorlopig amper van plaats en daardoor blijft het tot en met begin volgende week droog. Bovendien bevat de aangevoerde lucht weinig vocht, slechts hier en daar zijn enkele wolkensluiers te zien.

In tegenstelling tot de afgelopen ­dagen schijnt de zon bijna overal in het land de hele dag volop. De ­temperatuur stijgt snel. Vanmiddag is het met 24 graden in het noord­westen tot 28 in het zuidoosten van het land veelal zomers warm. Daarbij waait een matige noordoostenwind. Vanavond blijft het nog lang warm. Pas als de zon is onder­gegaan, wordt het iets koeler. Aan het einde van de nacht koelt het af naar 10 tot 14 graden.

Morgen komt de wind uit het noorden. In het noordwesten van het land is dat merkbaar doordat het ’s middags minder warm wordt, en het soms bewolkt is. In het midden en zuidoosten van het land bereikt het kwik wel de zomerse waarde van 25 tot 28 graden.

In het weekend draait de wind naar het oosten, met als gevolg dat het bijna overal in de middag met 26 tot 29 graden zomers warm is. In het zuidoosten wordt het mogelijk ­tropisch. Alleen op de stranden is in de middag kans op verkoeling door zeewind.

Meer over