Het weer: veel regen op komst, na het weekend rustiger

Een omvangrijk en complex lagedrukgebied met de kern boven de noordelijke Noordzee blijft de komende dagen ons weer beïnvloeden. Ten westen van IJsland, aan de rand van dit grootschalige lagedrukgebied, is een kleiner lagedrukgebied ontstaan. Dit trekt ten zuiden van de Britse Eilanden langs en bereikt zondagavond via Het Kanaal de Noordzee. In het kielzog ervan ontstaat zondag een nieuwe depressie boven de Golf van Biskaje. Hiermee krijgen wij waarschijnlijk dinsdag te maken.

Wilfred Janssen (Weerplaza)
null Beeld ANP
Beeld ANP

Na dinsdag zoekt het hogedrukgebied boven de Azoren verbinding met hogedruk boven Oost-Europa, waardoor storingen op enige afstand van ons worden gehouden; het wordt dan kalmer weer.

Vandaag vallen eerst een aantal buien. In de loop van de ochtend trekken de buien naar het oosten weg en breekt vanuit het westen de zon vaker door. Later in de middag volgt vanuit het zuidwesten een nieuw gebied met buien. Ook in de avond blijft het niet droog. Het wordt 6 tot 8 graden en de zuidwestenwind is matig tot aan zee soms hard.

Het weekeinde begint droog, maar in de loop van zaterdag trekken nieuwe buien het land binnen. Het wordt 6 tot 9 graden.

Zondag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Mogelijk waait het flink.

Na het weekend wordt het geleidelijk rustiger.

Meer over